AMERICAN GODS – [4.0] Titan Güncellemesi

booksiay

AMERICAN GODS – [4.0] Titan Güncellemesi

AMERICAN GODS

AMERICAN GODS

“İnsanlar bana “Zaman’ı” kurban ederler.

American Gods

İnsan hayatı, irili ufaklı kutular içinde başlayıp yaşanıyor ve bitiyor. Anne karnından mezara kadar süren bu kutu koleksiyonumuz çok geniş. 2020 pandemisiyle birlikte en çok zaman harcadığımız kutular, fiziksel bedenimizin yaşadığı “ev” , zihinlerimizin yaşam alanı da cep telefonu, bilgisayar ve Tv. Eğer bu yazıyı yazıyorsam ve siz de okuyorsanız hiç birimiz çiftlik sahibi değiliz demektir. Modern hayata dönüşümün başladığı 1.0 Tarım döneminin zirve meslekleri şu anda tercih sırasının en altında ve 4.0 eşiğindeyken tek önemsediğimiz veri akışı ve enerji… Öyle ki, Yapay zekâ ve veri analitiği gibi yaklaşımlar pandemi ile birlikte şirketler için büyük önem kazandı. Dijital stratejiyi doğru konumlayan, yapay zekâ, veri analitiği ve bunları taşıyan Bulut altyapılarını zamanında ve doğru şekilde hayata geçirenler sürece hızlı adapte olma telaşında. Şimdi ise hız ve teknoloji zamanı…

Şimdilik her şey yolunda görünse de bunun böyle gitmeyeceği aşikâr. İnsanların karnı guruldamaya başladığında kablo kemiremeyeceğine göre tarımın “laboratuvarlı” versiyonları yakında zirveye oturur. Ay’da ve Mars’ta yaşamın gündemimize girdiği bu günlerde “Susuz ve Oksijensiz alanlarda gıda üretimi” 4.0 ve üstü güncellemelerin mesleki zirvesini zorlar.

AMERICAN GODS & Eskiyle Yeninin Savaşı

Bahsettiğimiz bu güncellemeler hayatımıza o kadar yerleşmiş ki, en sevdiğim fantastik dramalardan biri olan Stardust filminin senaristi ve yapımcısı Neil Gaiman da, konuyu bir televizyon serisine aktarmış: American Gods. Hikaye, eski sürüm titanların güncellenen yeni versiyonlarıyla savaşı üzerine kurulmuş.

Zihninizi fazlasıyla kurcalayıp karıştıracak dizi.

Reklamlar

Kitabından uyarlanıp, Gaiman’ın hayal gücü ile sinema teknolojisinin birleşmesi sonucunda, olağanüstü görüntülerin ortaya çıktığı oldukça başarılı bir yapım olmuş.

İntrosundan başlayarak tüm bölümler boyunca etkileyici çekim teknikleri ve görüntüler, sizi hikâyenin girdabına çekiyor. Neler olduğunu anlamaya çalışırken, kendinizi, pagan kültürlerinden yeniçağın teknolojik totemlerine kadar, geniş bir titanlar ordusuyla karşı karşıya otururken buluyorsunuz. Gerçek bir resmigeçit gibi.

AMERICAN GODS – BOOKSIAY

Odin & Çarşamba

İngilizcedeki Wednesday (Çarşamba) günü İskandinav mitolojisinde Odin’in günü olarak anılan Woden’s Day den gelmektedir. Wednesday rolündeki Odin karakterinde, Ian David McShane başarılı bir performans sergiliyor. NSIS ve The 100 serisinden tanıdığımız Richard Whittle ise kahramanımız Shadow rolünde kendini, insanlık tarihinin başlangıcından beri bilinen mitolojik efsanelerin “eski tanrılarıyla”, teknoloji ve medyayı içeren “ yeni tanrılar” arasındaki varoluş mücadelesinin içinde buluyor. “Unutulma” tehdidiyle karşı karşıya kalan “eski tanrılar” Mr. Wednesday”in büyük planı ile birleşerek varlıklarını savunma telaşına düşüyor.

Aslında anlatılması ve yorumlanması en zor yapımlardan biri. Çünkü çok fazla sembolizm ve mitolojik bilgi kullanılmış. Sahneleri tam anlamıyla değerlendirmek için, Dan Brown kitaplarının kurgu karakteri Robert Langdon gibi bir sembol bilimci olmak şart…

Sıradışı yapımlar arasına giren bu fantastik dramaya boş zamanlarınızda bir göz atın derim. Bu tür yapımlar ya çok sevilir ya da nefret edilir… Bakalım sizin düşünceleriniz ne olacak?

Bu gün ilkbaharın eşigindeyiz. Uyanış başlıyor. Ben bitkilerimle ilgilenmeye gidiyorum… Siz de biraz ekran başından kalkıp dolaşın, farklı bir şeyler yapın… Tüm paranızı tek parametrede harcamadığınız gibi, zamanınız için de bir “yatırım sepeti” oluşturun. Biraz yemek yapın, biraz şarkı söyleyin, biraz resim yapın, biraz konuşun… hiç bir şey yapamazsanız bile yüksek sesle kitap okuyun…

Zaman sizin, seçim sizin…

SEÇİM SİZİN

REPLİKLER

Reklamlar

“Pişmanlığın olunca hayat uzundur.”

“Her geçen saat yaralar. Sonuncusu öldürür. “

“Gerçekten tehlikeli kimseler, ne yaparlarsa yapsınlar sadece ve sadece doğru şeyi yaptıklarına inanan kişilerdir.”

”- Öldünüz Bayan Fadil.

– Bu ben miyim?

– Sizsiniz.

– Aileniz yakında gelip sizi bulur. Cesedinizle ilgilenirler ve sizi uygun şekilde gömerler. Bir süre üzülürler, sonra da tekrar mutlu olurlar. Assaf’ınız bir yıla tekrar evlenir ve ilk kızına sizin adınızı verir.”

“Ve güçlü kadınlardan gözü korkan erkeklerin zulmünün bir sonu yoktur.”

“Mutlu musun?”

“Pek değil. Ama daha ölmedim.”

“Ölene kadar hiç kimseye mutlu denemez.’ Herodot.”

DİZİ KÜNYESİ:

Tür: Dram,Fantezi

Senaryo/Yapım: Neil Gaiman ‘ın American Gods romanından uyarlama, Bryan Fuller, Michael Green

Başrolde:  Ricky Whittle, Emily Browning, Crispin Glover, Bruce Langley, Yetide Badaki,Pablo Schreiber

Sezon :  3

Bölüm : 18

Starz

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

error: Content is protected !!