BRIDGERTON – Peri Masalı Dekorunda Evcilik Oyunu
BRIDGERTON
“Ama biliyoruz ki bir kadın ne kadar çok parıldarsa
O kadar hızlı yanar”
Lady Whistledown / BRIDGERTON
Barbie bebeklerle büyüyen bir neslin, genç yetişkin hedef kitlesini tam on ikiden vurmak için bundan daha güzel bir dizi olamazdı. Bütün kadınların ve genç kızların “Barbie”ye, erkeklerin de “Ken”e benzediği bu gençlik dramasında, eski kuşaklar da unutulmamış. Loisa May Alcott ’un “Küçük Kadınlar” ve “Küçük Erkekler ”tarzına, Barbara Cartland kurguları da eklenince karşınıza bir “Beyaz Dizi” serisi çıkmış. Kostümler, oyunculuk, kurgudaki olayların akışkanlığı, sürükleyiciliği çok başarılı. İzlemeye karar verirseniz, Queen’s Gambit gibi başlamanızla bitirmeniz aynı günde olacak.
Brigerton’nun Hikayesi
1813 ve 1827 arası Londra’da asillerin aşklarını ve skandallarını anlatan Bridgerton, Netflix izlenme rekoru kırmış. Dizinin hikâyesi, Julia Quinn ‘in aynı adı taşıyan romanlarından uyarlanmış. Chris Van Dusen tarafından yaratılan ve Shonda Rhimes tarafından prodüksiyonu sağlanan tarihi dönem draması, İngiliz asillerinin rekabetçi sosyete dünyasına odaklanıyor. Dizideki olaylar, skandallar ve sırlar, gizemli bir yazar olan Lady Whistledown’ın sesiyle anlatılıyor. Drama Bridgerton ailesine odaklanıyor: Violet, Lady Bridgerton; dört oğlu Anthony, Benedict, Colin ve Gregory ve dört kızı Daphne, Eloise, Francesca ve Hyacinth. Dizideki önemli ailelerden biri de Featheringtonlar: Portia, Lady Featherington; kocası Baron ve üç kızı, Philippa, Prudence ve Penelope. Bu sezonda hikâyemizin ana kahramanları Daphne Bridgerton ve şehrin en gözde bekârı Hastings Dükü Simon Basset.
Sekiz Bölümlük Seri
Dizi, yaz sezonunda yapılan ve Kraliçe’ye yetişkin genç kızların tanıtılması amaçlanan bir balo ile başlıyor. Yakışıklı gençler ve güzel kızlardan oluşan evlilik piyasasının oluşturduğu balo ortamı, asillerin çocuklarının kendi aralarında eş seçmelerini sağlayan bir pazaryeri. 19. Yüzyılın başlarındaki modaya uygun göz alıcı elbiseler, takılar ve şahane valslerle süslenen dizi, sizi romantizmin nostaljik sınırlarına taşıyacak. Hayran kalacağınız kostümlerin tasarımcısı Ellen Mijornick. Dünyanın farklı bölgelerinden kostüm tasarımcılarıyla ortak çalışmış. Büyük çoğunluğu da el işçiliği. Mesleki tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, olağanüstü bir performans ve sonuç çıkarmışlar.
Kadınların ve erkeklerin o döneme ait rolleri, cinsiyetçilik, ırkçılık, zayıfları, engellileri hor görme, toplumsal ve geleneksel baskılar, kürtaj gibi sorunlar da hikâyeye incelikle yerleştirilmiş.
Lady Whistledown Kim?
Dizide olayları dinlerken ve izlerken merak duygunuzu dürten Gizemli Lady Whistledown’un kim olduğuyla ilgili tahminlerinizin de, dizinin son sahnesine kadar tutmayacağına eminim 🙂
Gündemin karanlığından uzaklaşmak, karlı kış günlerinde baharı hissetmek, zihninizi dinlendirmek ve biraz gülümsemek isterseniz bir solukta izleyeceksiniz. İkinci sezon da yolda olduğuna göre sevgililer günü haftasında hayata biraz toz pembe bakmakta bir sakınca yok 🙂
Keyifli seyirler
REPLİKLER
“- Daha sıkı!
- Nefes almasın mı anne?
- Onun yaşındayken sıktığımda belim bir buçuk portakal kadar olurdu. Kardeşin de öyle yapacak.”
“Bugün Londra’nın izdivaç etmek isteyen hanımları Majesteleri’ne, Kraliçe’ye takdim ediliyor. Tanrı ruhlarına merhamet etsin.”
“Bugün mühim olan yalnızca Kraliçe’nin bakışları. Bir gıdım memnuniyetsizlik olursa o genç hanımın değeri akla hayale sığmayacak ölçüde düşer. ”
“Gülümsemeye devam et canım, herkesin gözü üstünde. Hem de hiç olmadığı kadar.”
“Bir dük biriyle ilgilenirse, erkekler de o kadınla ilgilenir.”
”Ben elde edilemez, sense arzu edilen olacaksın.”
“Ben seninle ve sen de benimle evlenmek istemediğine göre kaybedecek neyin var ki?”
“İnsan kapalı kapılar ardındaki bir evliliğin gerçeğini asla bilemez.”
DİZİ KÜNYESİ
Tür: Tarihi Drama
Proje tasarımcısı: Chris Van Dusen
Uyarlama: Julia Quinn’in Bridgertonkitap serisi
Oyuncular: Phoebe Dynevor , Regé-Jean Page, Jonathan Bailey, Golda Rosheuvel, Luke Newton
Sezon: 1
Bölüm sayısı: 8